veelgestelde vragen

RadioMakers: maakt 'jouw bedrijf' radio

We zijn een klein bedrijf, hebben we dan genoeg nummers voor een hele zender?

We hebben erg veel ervaring met het samenstellen van formats. We kunnen de gekozen muziek aanvullen met nummers die er goed bijpassen. Niet met een automatisch algoritme, maar gewoon handmatig door een mens.


Wat is allemaal inbegrepen?

Het online uitvragen van de muziekkeuze van je collega's, het verwerken tot een top zoveel, het online brengen van de zender, het aftellen naar nummer 1 en het uitzenden daarna gedurende de periode die we hebben afgesproken. Er zit een setje algemene stationsidentificaties (jingles) bij.


Wat komt er nog bij?

We gaan er van uit dat je voor ons een Windows PC beschikbaar hebt (specificaties: Windows 10 of 11, een i7 procesor, minimaal 32 MB RAM, geluidskaart en netwerkkaart). Reken anders op zo'n € 1250 om zo'n PC te kopen.

Aan de zender zelf kunnen we het volgende toevoegen: algemeen nieuws, weerbericht, fileinformatie, nieuws van het spoor. Je kunt een gesproken en gezongen stationsidentificaties toevoegen.

Helemaal tof is om je bedrijfseigen nieuws toevoegen, die je zelf maakt en produceert.


Hoe zit het met muziekrechten, zoals BUMA/STEMRA en SENA?

Waarschijnlijk betaalt je bedrijf al een licentie om muziek te mogen draaien op de werkvloer. Dan zijn er geen licentiekosten.

Anders hangen de licentiekosten voor 'muziek op de werkvloer' af van het aantal medewerkers dat kan meeluisteren. Voor 'jouw bedrijf' radio zijn dat alle medewerkers. Je kunt de tarieven van BUMA/STEMRA vinden op mijnlicentie.nl (klik op 'werkruimten'). Die van SENA staan hier sena.nl (klik op 'Tarievenoverzicht algemene licenties' en kijk bij 'bedrijfsruimtes/kantoren/werkplaatsen').


Wie mogen er allemaal meeluisteren?

Je krijgt van ons een anonieme link die je aan je medewerkers kunt geven of op je interne netwerk kunt zetten.

Als je die link op je website zet, of op een andere manier anderen mee laat luisteren, hou dan rekening met (veel) hogere kosten voor het gebruik van muziek. Neem daarvoor contact op met BUMA/STEMRA en met SENA.


Is onze zender altijd online?

We zijn in ieder geval één keer per maand een halfuur offline voor softwareupdates. Die voeren we altijd 's-nachts uit.

We zijn afhankelijk van derden voor stroom en internet. Ga uit van normale beschikbaarheid zoals die voor consumenten geldt. De streamingdienst die we gebruiken hanteert 99% beschikbaarheid.